Патладжани по азиатски

01/06/2016
Марина Нордот Марина НордНовак / Автор
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо383
  • Преглеждания за месеца10
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Патладжаните се измиват и се нарязват на едри кубчета. Посоляват се и се оставят за 20 минути, след което се отцеждат. Чесънът се реже на ситно. Сусамът се запича за 1 минута на сух тиган при непрекъснато бъркане.

Олиото се загрява в дълбок тиган и котлонът се намалява. На среден огън се пържат патладжаните 7 минути при непрекъснато бъркане. Добавя се чесънът и се пържи още 2 минути.

Добавят се джинджифилът, захарта, соевият сос, чили сосът и всичко се разбърква. Пържи се 2 минути и се сервира веднага, като се поръсва със сусам.подобни рецепти тук
0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар