Мексиканска супа с червен боб

13/05/2016
Марина Нордот Марина НордНовак / Автор
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо213
  • Преглеждания за месеца8
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бобът се накисва от предната вечер. Водата се излива и бобът се кипва. Водата отново се излива и бобът се изплаква.

Долива се нова вода и бобът ври на бавен огън 2 часа. Морковът се нарязва на ситни кубчета. Лукът и чесънът се нарязват на дребно.

Лукът и чесънът се запържват до прозрачно в олиото. Добавя се морковът и всичко се готви още 4 минути при непрекъснато бъркане. Целината се нарязва на тънки кръгчета и се добавя към сместа.

Добавя се доматеното пюре и всичко се разбърква, след което се готви още 3 минути при непрекъснато бъркане. Добавя се лютият червен пипер, черният пипер и солта и всичко се разбърква отново, след което се сваля от котлона.

Лютата чушка се нарязва на ситно, дръжката и семките се отстраняват и нарязаната чушка се добавя към сместа. Тази смес се добавя към сварения боб, супата се пасира и се сервира веднага.подобни рецепти тук
0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар