Лют корейски сос Ян Ним

11/10/2016
Марина Норд
отМарина НордГотвач1219
"Предизвикателство за всички почитатели на пикантните храни "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции20
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо287
  • Преглеждания за месеца2
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лютите чушки се нарязват на тънки ивици, дръжките и семките се отстраняват. Чесънът се нарязва на ситно.

Чушките и чесънът се слагат в блендер. Добавя се солта, червеният пипер и водата и сместа се разбива на режим импулс, докато стане на гладко пюре.

Този сос е много лют, затова се използва по малко както в готови ястия, така и за приготвянето им.

Сосът Ян Ним се използва и в прочутото корейско ястие Кимчи.

Съхранява се в хладилник в затворен буркан.подобни рецепти тук
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар