Тиквени мини пайчета с крем

11/10/2016
Марина Нордот Марина НордНовак / Автор
"Впечатляващо вкусни и ефектни "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции10
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо312
  • Преглеждания за месеца8
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • тиква - 400 г белена
  • яйца - 2 бр.
  • масло - 120 г
  • захар - 170 г
  • брашно - 300 г
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • сода - 1/2 ч.л.
  • ванилия - 1 бр.
  • джинджифил - 1/2 ч.л. на прах
  • за крема
  • маскарпоне - 300 г
  • масло - 50 г
  • пудра захар - 100 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тиквата се сварява до омекване, отцежда се и се намачква на пюре, след което се оставя да изстине.

Омекналото масло се разбива до крем и се смесва със захарта. Добавят се едно по едно яйцата при непрекъснато бъркане.

Добавя се брашното, бакпулверът и содата и се разбърква. Добавя се джинджифилът и ванилията и се разбърква отново.

С лъжица се слага от тестото в тава, постлана с хартия за печене, като между кръгчетата тесто се оставя много място, защото се разтичат при печенето.

Пекат се 20 минути на 180 градуса. Вадят се и се охлаждат.

Приготвя се крем, като маслото се разбива с маскарпонето и се добавя пудрата захар.

Тиквените кръгчета се слепват с помощта на крема и се притискат.подобни рецепти тук
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар