Браунис с маскарпоне

EfrosiaEfrosia
Джедай
9806k1124k
Браунис с маскарпоне1 / 2
06/04/2011
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
80 мин.
"Имате ли си любима рецепта за браунис? Вече имате"

Необходими Продукти

  • масло - 1 ч.ч.
  • шоколад - 100 г черен
  • захар - 1 ч.ч.
  • какао - 1/2 ч.ч. натурално
  • маскарпоне - 1/2 ч.ч., размекнато
  • яйца - 3 броя, големи, на стайна температура
  • ванилия - 2 с.л. екстракт
  • брашно - 1/2 ч.ч., пресято
  • сол - 1/4 ч.л.
  • шоколад - 150 - 200 г черен, за глазурата
  • сметана - 6 с.л., за глазурата
  • масло - 3 с.л., за глазурата
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте фурната и разтопете малко масло в квадратна тавичка. Разтопете маслото в малък съд на котлона, но не докрай. В купа натрошете шоколада и излейте горещото масло върху него. Оставете да престои 30 секунди и разбъркайте до разтопяване на шоколада.

Пресейте какаото в захарта. С дървена лъжица разбъркайте яйцата (престояли поне 30 минути на стайна температура) с маскарпонето и ванилията. Бъркайте до получаване на гладка смес. Прибавете внимателно брашното и солта. Прибавете какото и захарта при непрекъснато бъркане и внимателно започнете да изливате цялата смес към разтопения шоколад с маслото.

Бърка се до хомогеннност и сместа се изсипва в намаслената затоплена тавичка, като се заравнява старателно. Браунис с маскарпоне се пече около 45-50 минути или докато по клечката не полепват трохички.

Готовият сладкиш се ивважда и се охлажда в тавичка с ледена вода, докато приготвяте глазурата.

Натрошете шоколада за глазурата в купа, а на котлона разтопете маслото и го разбъркайте със сметаната. Излейте горещата смес върху шоколада и изчакайте 30 секунди. Разбъркайте до хомогенна смес. Топлата глазура се излива равномерно върху охладения браунис.

Оставя се в хладилника да се охлади напълно. Нарязва се на парчета и се поднася.

Рейтинг

4.8
513
43
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Дони Ники
Дони Ники
Вкусно!
25.04.2022 20:31
Анелия
Анелия
Прекрасен сладкиш! Направих го без глазурата, но следващият път (със сигурност ще го приготвям често) ще му сложа и глазура.
27.11.2017 13:36
Надежда
Надежда
А с глазура е още по-вкусно!
09.12.2013 17:52
1
Покажи всички подкоментари
juls
juls
Направихме го без глазура и е вкусно :)

06.05.2012 17:12
1