Макова погача

06/04/2011
Ivankaот IvankaНовак
"Гостоприемството диктува да посрещнеш гостите си с ароматна макова погача, мед и сол! Така се прави у нас!"
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции1 бр.
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо7 159
  • Преглеждания за месеца21
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг3,6 от 5

Необходими Съставки

Начин на приготвяне

В пресятото брашно се прави кладенче, в което се слагат солта, разбитите яйца (1 жълтък се отделя) и размитата в затоплена лимонада мая.

Меси се тесто. Дели се на 3 топки, които се оставят да втасат на топличко за около 40 минути.

От всяка топка се точи кора, която се маже с разтопено масло. Трите кори се поставят една върху друга и се усукват спираловидно.

Полученото руло се реже на охлювчета, които се нареждат в намаслена тава. Втасват около половин час, намазват се с разбит жълтък и се ръсят с маково семе.

Погачата се пече в предварително загрята фурна на 180градуса за 30-40 минути. След изваждане се ръси с малко вода и се покрива с кърпа, за да се задуши.

Поднася се с мед или сирене.подобни рецепти тук
  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 3
4 2
3 0
2 0
1 2
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар