Ризото с шафран и кашкавал

29/01/2016
Севда Андрееваот Севда АндрееваНовак / Автор
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо274
  • Преглеждания за месеца12
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

  • лук – 1 глава
  • олио – 5 с.л.
  • ориз – 400 г
  • бульон – 1 кубче пилешки
  • кашкавал – 80 г
  • сол - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • шафран - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изчистваме и нарязваме на ситно лука и задушаваме в малко вода и мазнина. Добавяме измития ориз и бъркаме, докато стане прозрачен.

Разтваряме бульона в литър вода на котлона и като заври изсипваме в него ориза.

Добавяме шафрана, посоляваме и посипваме с черен пипер. Сипваме половината кашкавал.

Готовото ризото сипваме в чинии и посипваме с останалия кашкавал.подобни рецепти тук
0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар