Старобългарска кавърма

23/08/2016
Севда Андреева
отСевда АндрееваДжедай10686
"Не кавърма, а истински пир със свинско месо, праз и люти чушки, който поднасяме загърнат в омлет!"
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции5
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 178
  • Преглеждания за месеца23
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • свинско месо - 650 г
  • праз - 7 - 8 стръка
  • домати - 2 бр.
  • чушки - 3 бр.
  • люти чушки - на вкус
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • сол - на вкус
  • яйца - 5 бр.
  • олио - 30 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме месото на кубчета и ги запържваме в сгорещеното олио до златисто и го вадим.

В същата мазнина задушаваме почистения и нарязан праз, чушките и доматите.

Връщаме месото и пак задушаваме, докато всичко омекне и остане на мазнина.

От всяко яйце приготвяме малък омлет, в който загъваме част от кавърмата.

Поднасяме с люти чушки.подобни рецепти тук
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар