Малки орехови тартове

18/03/2016
Севда Андрееваот Севда АндрееваНовак / Автор
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции12
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо170
  • Преглеждания за месеца6
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

Начин на приготвяне

Забъркваме тесто от захарта, 120 г масло, 200 г брашно и 2 с.л. вода. Завиваме тестото със свежо фолио за съхранение и го оставяме да си почине за 30 минути.

Разточваме тестото на кора с дебелина ½ см и изрязваме кръгове с големината на малки форми за тарт, които намазваме с масло и поръсваме с малко брашно, след това поставяме изрязаните кръгове в тях като ги притискаме леко към дъното им.

Надупчваме ги леко с вилица. Счукваме на едро ореховите ядки и поръсваме с тях блатовете. Нареждаме ги в тава за печене.

Отделно разтопяваме останалото масло и го смесваме с разбитите яйца, останалото брашно, 1 щипка сол и 350 г мед. И със сместа заливаме тартовете.

Печем сладките в предварително загрята фурна на 180 градуса за 30 минути.

След като ги опечем ги оставяме във фурната за още 5 минути. Останалия мед слагаме за заври на тих огън и с него поливаме готовите тартове.

Оставяме тартовете на изстинат във формите им, след което много внимателно с помощта на нож ги изваждаме. Поръсваме с пудра захар.подобни рецепти тук
  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар