Пикантен доматен сос с босилек за паста

25/01/2016
Севда Андрееваот Севда АндрееваНовак / Автор
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо185
  • Преглеждания за месеца16
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджера върху котлона слагаме да заври вода.

След като заври изсипваме доматите и ги запарваме за кратко, вадим ги и ги оставяме да изстинат, белим и изчистваме от семките.

Нарязваме почистените домати на дребно.

Отделно запържваме ситно нарязания лук в зехтина, към него прибавяме доматите и стрития чесън.

Запържваме и овкусяваме с кърито, черния пипер и солта.

Оставяме доматите да заврат и се сгъстят.

Накрая добавяме бялото вино.

Сгъстяваме за още 10 минути и прибавяме ситно нарязания босилек.подобни рецепти тук
0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар