Салата Мимоза с рибена консерва

24/03/2016
Севда Андрееваот Севда АндрееваНовак / Автор
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо238
  • Преглеждания за месеца8
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

  • рибена консерва – 200 г с олио
  • картофи – 300 г
  • моркови – 200 г
  • лук – 2 глави
  • кашкавал – 150 г
  • майонеза – 250 г
  • яйца – 4 бр.
  • копър – 50 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сваряваме картофите, морковите и яйцата и след като изстинат ги почистваме.

Настъргваме на ситно ренде картофите, морковите, белтъците, жълтъците и кашкавала в отделни купички. В чинията за сервиране сипваме рибената консерва и я намачкваме с вилица, разпределяме по цялото дъно.

Намазваме с малко майонеза, отгоре слагаме белтъците и пак намазваме с майонеза, следват морковите и пак майонеза.

Нарязваме лука на ситно и го заливаме с вряла вода за 5-10 минути и го нареждаме върху морковите. Следват картофите, които леко посоляваме и намазваме с майонеза.

Последователно редим кашкавала, жълтъците и копъра, без да мажем с майонеза. Оставяме в хладилник за 2 часа и сервираме.подобни рецепти тук
0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар