Картофена салата с цвекло

17/12/2012
от ЛюдмилаНовак
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо10 348
  • Преглеждания за месеца30
  • Преглеждания за седмицата8
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг4.7 от 5

Необходими Съставки

  • картофи – 500 гр.
  • червено цвекло – 2 глави
  • хрян – 1 ч. л.
  • майонеза – 3 с. л.
  • кисело мляко – 1 с. л.
  • кашквал – 50 гр.
  • яйца - 2 сварени
  • сол
  • черен пипер
  • оцет
  • зехтин
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите и червеното цвекло се варят заедно, обелват се и се нарязват на кубчета. Овкусяват се с подправките и се разбъркват добре.

От майонезата и млякото се приготвя сос, с който се залива салатата.

Поднася се декорирана с настърган кашкавал и яйца и по желание маслини.
подобни рецепти тук
5 7
4 3
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

иванка
иванка
10.11.2013 19:56
картофите и цвеклото се варят по отделно и после се настъргват като се редуват,става по ефектно
0
0
ДДД
ДДД
10.11.2013 19:49
какъв цвят ще са картофите ако се варят с цвеклото!
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв