Редена пилешка салата с ананас

17/10/2016
Севда Андрееваот Севда АндрееваНовак / Автор
"Страхотен микс от вкусове, който ще ви хареса и още как "
  • Приготвяне
  • Общо
  • Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо345
  • Преглеждания за месеца7
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

  • пилешки гърди – 300 г сварени
  • ананас – 1 бр. консерва
  • лук – 1 глава
  • кашкавал – 200 г
  • яйца – 4 бр.
  • орехи – 200 г, половинки
  • майонеза - 5 с.л.
  • зелен лук - на вкус
  • грах - от буркан
  • За марината
  • захар – 1 ч.л.
  • сол – ½ ч.л.
  • оцет – 2 с.л.
  • гореща вода – 1 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме лука на полумесеци и го мариноваме за 30 минути в марината приготвена от оцет, водата, солта и захарта.

Сваряваме яйцата и ги нарязваме на ситно. Нарязваме пилешкото филе и настъргваме кашкавала.

Подреждаме салатата под формата на ананас върху сервизна чиния в следния ред: пилешко, майонеза, лук, грах, парченца ананас, кашкавал, майонеза и повтаряме оше един път по същия начин.

Намазваме с майонеза и подреждаме половинките от орехите.

В единия край забождаме перата на зеления лук.
подобни рецепти тук
0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар