Провански сос с горчица и каперси

11/08/2016
Марина Нордот Марина НордНовак / Автор
"Каквато и риба да приготвите, ние ще я направим съвършена с този уникален сос "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции2
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо145
  • Преглеждания за месеца14
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

  • яйца - 2 бр.
  • олио - 2 с.л.
  • горчица - 1 ч.л.
  • оцет - 3 с.л.
  • каперси - 1 с.л.
  • захар - 1/2 ч.л.
  • сол - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата се сваряват, разрязват се и жълтъците се претриват през сито. Белтъците се нарязват на ситно.

Претритите жълтъци се смесват с горчицата, захарта и солта, като постепенно се добавя олиото.

Разбърква се добре и се добавя оцетът. В готовия сос се добавят каперсите и ситно нарязаните белтъци.

Всичко се разбърква добре и сосът се добавя към сварена и консервирана риба.подобни рецепти тук
0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар