Млечно-шоколадов мус с инстантно кафе

26/10/2016
Севда Андрееваот Севда АндрееваНовак / Автор
"И не забравяйте - трябва да си запазите място и за този невероятен кадифен млечно-шоколадов мус с инстантно кафе "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо840
  • Преглеждания за месеца41
  • Преглеждания за седмицата12
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

Начин на приготвяне

Поставяме желатина във вода да омекне.

Слагаме изстудените мляко и сметана в широк съд и разбиваме с миксера на средна скорост, докато сместа се втвърди, за да се получи по-добре. Съдът с млякото трябва да е поставен върху друг пълен с лед.

Стопяваме захарта с 1 с.л. вода върху котлона, като спираме процеса точно преди захарта да се оцвети в светъл карамел.

Прибавяме захарта към разбитите жълтъци и яйце, сипваме желатина и бъркаме с миксер, докато сместа изстине. Разтопяваме шоколада на водна баня и към него прибавяме кафето.

Получената смес прибавяме към разбития крем и внимателно разбъркваме. Сипваме във формички и изстудяваме.подобни рецепти тук
0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар