Френски яйчен пунш

17/08/2016
Марина Нордот Марина НордНовак / Автор
"Френски яйчен пунш - изискан и елегантен като истинска парижанка!"
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо156
  • Преглеждания за месеца6
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лимонът се измива и се нарязва на кръгчета, без да се бели. Добавя се в черния чай, разбърква се, добавя се ванилията и сместа се вари 5 минути на слаб огън. Прецежда се и се оставя за 30 минути под капак.

Жълтъците се разбиват със захарта до бяло, добавя се чаят и при непрекъснато бъркане се сварява кремообразна рядка маса.

Сваля се от котлона и в продължение на 10 минути се бърка, за да се охлади по-бързо. Добавя се конякът, сместа се разпределя в чаши и се сервира гореща.подобни рецепти тук
0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар