Холандска торта от моркови и сушени сини сливи

06/10/2016
Марина Нордот Марина НордНовак / Автор
"В хладилника ни винаги има място за торта, винаги В сърцето ни също "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции8
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо513
  • Преглеждания за месеца7
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сушените сини сливи се заливат с гореща вода и се оставят за 10 минути. Отцеждат се и се нарязват на парченца.

Морковите се обелват и се настъргват на ситно. Ореховите ядки се нарязват на едро.

Яйцата се разбиват със захарта и меда. Добавя се олиото и се разбърква. Добавя се брашното, бакпулверът, содата и канелата. Разбърква се.

Добавят се морковите и сините сливи, разбърква се и се добавят орехите.

Тестото се разделя на две части и се слага в тавички, постлани с хартия за печене. Пекат се по 35 минути на 180 градуса.

Сметаната се разбива с пудрата захар и ванилията. Блатовете се вадят, изстудяват се и всеки блат се реже на две, така че да се получат 4 блата.

Мажат се с крем и се съединяват. Отгоре тортата се маже с крем, оставя се за 1 час на стайна температура и след това се слага в хладилника за 2 часа.подобни рецепти тук
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар