Домашна млечна питка

18/03/2016
Севда Андрееваот Севда АндрееваНовак / Автор
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо282
  • Преглеждания за месеца10
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изсипваме брашното в съда за месене, прибавяме размитата в хладко прясно мляко мая, киселото мляко със содата, олиото и белтъка на яйцето.

Омесваме много добре тестото и оставяме да втаса. Тестото да не е много твърдо, за да стане питката пухкава.

След като питката втаса месим отново. Слагаме я в намазана с масло тава и оставяме за 30 минути.

Намазваме с жълтъка, разбит с малко студена вода и поставяме в предварително загрята фурна. Печем на умерена температура.подобни рецепти тук
0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар