Агнешки дреболии на фурна със зеленчуци

22/11/2016
Севда Андрееваот Севда АндрееваНовак / Автор
"Оказва се, че тези агнешки дреболии на фурна със зеленчуци са най-прекият път към мъжкото сърце Не вярвате ли?"
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо420
  • Преглеждания за месеца35
  • Преглеждания за седмицата8
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • агнешки чревца - ½ кг, сварени
  • шкембе - 400 г, сварено
  • кисели краставички – 300 г
  • моркови – 300 г
  • гъби – 400 г, стерилизирани
  • лук – 1 връзка, пресен
  • масло – 125 г
  • магданоз – ½ връзка
  • бяло вино – 100 мл
  • чесън – 3 - 4 скилидки
  • дафинов лист - 1 бр.
  • кимион - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • сол - на вкус
  • кашкавал - настърган
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме морковите и лука на ситно и ги задушаваме с маслото в тавичка във фурната да омекнат.

Нарязваме краставичките, чесъна, гъбите и магданоза и ги прибавяме към тях.

Слагаме сварените чревца и шкембе, нарязани на дребно, подправяме със сол, черен и червен пипер, кимион и дафинов лист.

Заливаме с бульона от варените дреболии и виното и запичаме в умерена фурна.

Накрая се поръсва с малко кашкавал и се връща във фурната, колкото само да се разтопи.

По желание ястието може да се приготви с картофи (около 3 бр.)подобни рецепти тук
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар