Пикантни понички

08/05/2016
Севда Андреева
отСевда АндрееваМастър Шеф10686
"Ооох, Севда. Истината е, че ни спечелихте още на пикантни "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 576
  • Преглеждания за месеца26
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбъркваме маята със затопленото мляко и захарта в дълбок съд и отгоре слагаме брашно, колкото да покрие течността.

Пресяваме останалото брашно в съд, в който ще месим тестото и правим кладенче в средата му. В него слагаме жълтъците, маслото и солта.

Замесваме средно меко тесто, което покриваме с кърпа и го оставяме да втаса за 30 минути. Отделно измиваме лютите чушлета, изчистваме ги от семената и ги нарязваме на много ситно.

От сусама отделяме 1 с.л., а останалата част запичаме на сух тиган до златисто. Към втасалото тесто прибавяме наситнените чушлета и запържения сусам и месим отново.

Правим дълъг фитил, който разделяме на 20 части, от които правим топчета. Покриваме топчетата с набрашнена кърпа и ги оставяме да втасат отново за 15 минути.

Загряваме мазнина на огъня и пържим в нея поничките за около 3 минути, обръщаме ги и от другата страна изпържваме също. Изпържените понички изцеждаме върху кухненска хартия и ги поръсваме с останалия сусам.подобни рецепти тук
0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар