Тиквен щрудел

03/04/2011
"Всички, които предпочитат щрудел с тиква пред класическия вариант с ябълка, да дадат по един лайк за рецептата "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции10-12 парчета
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо8 027
  • Преглеждания за месеца131
  • Преглеждания за седмицата7
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.4 от 5

Необходими Съставки

  • бутертесто - 1 пакет
  • тиква - 250 г
  • ябълки - 1 брой
  • орехи - 1/2 ч.ч. смлени
  • захар - 1 ч.ч.
  • канела - 1 ч.л.
  • бахар - 2 щипки смлян
  • джинджифил - 1/2 ч. л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Настържете тиквата и ябълките. Наръсете ги в голям съд с канелата, захарта, бахара, джинджифила, объркайте и оставете да престоят 10 минути.

Разстелете бутертестото и разпределете плънката в средата. Загърнете и леко притеснете краищата. Отгоре направете леки напречни разрези с нож. Намажете тиквения щрудел с жълтък и сложете да се пече на 200 градуса до апетитен загар.подобни рецепти тук
5 4
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

мира
мира
16.11.2013 11:58
Когато видя, че рецептата е на Ефросия съм сигурна, че ще се получи добре :) Ще го пробвам!
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв