Супа с бразилски орехи и нар

12/11/2016
Марина Нордот Марина НордНовак / Автор
"Екзотична супа за всички, които обожават да експериментират в кухнята "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо85
  • Преглеждания за месеца2
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Фурната се загрява на 200 градуса, бразилските орехи се слагат в тавичка и се пекат 10 минути. Вадят се от фурната, охлаждат се, ципата се маха и орехите се смилат.

Бульонът се загрява и малко от него се добавя към орехите. Смесва се до получаване на паста.

В тенджера с дебело дъно се запържва брашното, добавя се останалият бульон и всичко се разбърква. Добавя се ореховата паста, половината сметана, белият пипер и солта и всичко се вари на бавен огън 20 минути.

Добавя се останалата сметана и супата се кипва, след което се сваля от котлона. Сокът на единия нар се изцежда и се добавя в супата. Зърната на другия нар се вадят и се слагат в супата.

Добавя се маслото и индийското орехче.

Сервира се гореща.подобни рецепти тук
5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар