Сладкиш Черен диамант

EfrosiaEfrosia
Джедай
9806k1124k
Сладкиш Черен диамант1 / 2
05/04/2011
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
80 мин.
"Не искайте ръката на любимата си с диамантен пръстен, поискайте сърцето ѝ с този сладкиш Черен диамант"

Необходими Продукти

  • шоколад - 150 г черен
  • захар - 120 г кафява
  • яйца - 3 броя
  • масло - 100 г размекнато
  • брашно - 75 г
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • кокос - 1 с.л. стърготини
  • сол - 1 щипка
  • прясно мляко - 350 мл, за крема
  • шоколад - 100 г черен
  • яйца - 4 жълтъка
  • захар - 80 г кафява
  • нишесте - 30 г царевично
  • какао - 1 с.л.
  • ром - 2 с.л.
  • какао - 2 с.л., за украсата
  • шоколад - 2 с.л. настърган
  • шам - фъстък - 1 с.л., може и др. ядки
  • кафе - 1 с.л. мока
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте фурната на 160 градуса. В правоъгълна тавичка намазнете дъното и сложете готварска хартия, също намазнена. Разтопете внимателно шоколада на водна баня заедно с мекото масло.

Отделете белтъците от жълтъците и пресейте брашното с бакпулвера. Белтъците разбийте отделно с щипка сол на сняг. Разбийте жълтъците и захарта до побеляване, добавете разтопения шоколад и продължете да бъркате. Постепенно изсипете брашното с бакпулвера и кокосовите стърготини. Започнете да добавяте белтъците на порции, като разбърквате старателно с шпатула.

Получената смес се изсипва в намазнената тава и се заглажда. Сложете да се пече на 160 градуса в продължение на 12-13 минути и проверете готовността с клечка за зъби. Готовият блат се изважда от формата и се охлажда.

Загрейте млякото почти до завиране, отдръпнете от котлона и добавете натрошения шоколад. След минута разбъркайте. Жълтъците разбийте в дълбока купа до побеляване със захарта, добавете нишестето и какаото. На тънка струя започнете да изливате млякото с шоколада, като са разбърква непрекъснато, за да не се пресекат жълтъците.

Готовият крем се връща на котлона и се бърка непрекъснато за около 10 минути, докато се сгъсти. Снема се от огъня и се ароматизира с ликьора. Кремът се покрива добре с фолио, за да не образува коричка и се охлажда напълно.

Запечете наситнените ядки на сух тиган. С помощта на конец или нож разрежете блата на два отделни блата. Слепете ги с обилно количество крем и отгоре излейте останалия крем. Украсете сладкиша Черен диамант със смесените какао, настърган шоколад и мока кафе, а отгоре наръсете ядки. Сервирайте сладкиша най-малко след 2 часа.

Рейтинг

4.6
56
41
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Евтини Рецепти
Евтини Рецепти
За да не ви се образува коричка на крема,можете да го сложите в съд със студена вода и от време на време да разбърквате със шпатулата.Предимствата са,че изстива по-бързо и наистина не се получава коричка.Освен това,когато сложите фолио или капак,които да предпазят крема от изсъхване се образуват капки вода,които мокрят излишно крема.
Страхотна рецепта,добавям я в любими!
04.06.2016 19:31
дарина
дарина
дебела дарина
25.09.2014 12:53
негърче
негърче
здрасти
25.09.2014 12:51