Месо от диво прасе в италиански червен сос

02/09/2016
Марина Нордот Марина НордНовак / Автор
"Изключително ароматно и богато на вкусове месо от диво прасе, за чието изяждане не ви трябва разрешително за лов!"
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо971
  • Преглеждания за месеца51
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се измива добре, подсушава се със салфетка и се запържва в зехтина до златисто от всички страни. Добавя се захарта, доматеното пюре, солта, гореща вода, колкото да покрие месото, и съдът се похлупва с капак.

Ястието се задушава на минимален огън до омекването на месото. След това месото се вади и се нарязва на резени.

Сосът от задушаването се смесва с брашното при непрекъснато бъркане, за да няма бучки. Добавя се виното и малко топла вода и сместа се вари на бавен огън, като от време на време се разбърква.

След като се посгъсти, се претрива през сито и в този сос се слага месото.

Сваряват се макарони в солена вода, отцеждат се и месото се сервира със соса и сварени макарони.подобни рецепти тук
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар