Ябълков сладкиш със заливка

26/08/2016
Севда Андрееваот Севда АндрееваНовак / Автор
"Уважение е да посрещнеш и нагостиш гостите си с домашно приготвен сладкиш!"
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции8
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 389
  • Преглеждания за месеца18
  • Преглеждания за седмицата8
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

  • за тестото:
  • масло – 70 г
  • мляко – 1 ч.ч.
  • брашно – 140 г
  • мая – 1 пакетче суха
  • сол – 1 щипка
  • яйца – 2 бр.
  • ванилии – 1 пакетче
  • ябълки - 2 - 3 бр.
  • За заливка
  • масло – 30 г разтопено
  • орехи – 30 г
  • захар – 30 г
  • брашно – 30 г
  • канела – ½ ч.л.
  • индийско орехче – ¼ ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изчистваме и нарязваме ябълките на филийки. Разбиваме омекналото масло със захарта, прибавяме останалите продукти за тестото и разбъркваме.

Сипваме в намазнена и поръсена с брашно тавичка.

Върху тестото нареждаме ябълките, отгоре равномерно изсипваме предварително разбитата смес от маслото, захарта, брашното, канелата и индийското орехче.

Запичаме в предварително затоплена фурна на 210 градуса.

Сервираме топъл.подобни рецепти тук
0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар