Марсилски сос от пилешки дробчета

02/09/2016
Марина Нордот Марина НордНовак / Автор
"Готови ли сте за малко висши пилотаж в кухнята - великолепен сос от пилешки дробчета за гурме презентации "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо95
  • Преглеждания за месеца8
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • пилешки дробчета - 400 г
  • брашно - 2 с.л.
  • орехи - 2 с.л. смлени
  • бяло вино - 1 ч.ч.
  • масло - 4 с.л.
  • сол - 2 щипки
  • бял пипер - 1/3 ч.л. млян
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешките дробчета се сваряват и се пасират.

Брашното се запържва в маслото до златисто при непрекъснато бъркане, за да не се образуват бучки. Добавя се по малко виното при непрекъснато бъркане и сместа се загрява.

Добавят се пасираните пилешки дробчета и се разбърква добре. Добавят се смлените орехови ядки, солта и белият пипер и сместа се оставя да кипне.

След това се сваля от котлона и се излива в красива сосиера. Този сос е подходящ за печено пилешко месо.

подобни рецепти тук
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар