Пъдпъдъци по бургундски

10/05/2016
Марина Нордот Марина НордНовак / Автор
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо625
  • Преглеждания за месеца23
  • Преглеждания за седмицата12
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

  • пъдпъдъци - 4 бр.
  • бекон - 200 г
  • печурки - 250 г
  • масло - 100 г
  • бульон - 1/2 ч.ч. телешки от кубче
  • червено вино - 1 ч.ч.
  • захар - 1 ч.л.
  • канела - на върха на ножа
  • лук - 2 глави
  • лимони - 1 бр.
  • сол - 3 щипки
  • черен пипер - 1/3 ч.л. млян
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Виното се смесва със захарта и канелата. Печурките се нарязват на филийки и се запържват до златисто в половината от маслото. Вадят се и се отцеждат. Пъдпъдъците се почистват.

Лимонът се изстисква и сокът се смесва със солта и черния пипер. С тази смес се натриват пъдпъдъците отвътре и отвън. Във всеки пъдпъдък се слага по малко от запържените печурки.

Беконът се нарязва на ленти. Всеки пъдпъдък се завива в ленти бекон и всички се нареждат в дълбок съд, в който е разтопено останалото масло.

Лукът се нарязва на шайби и с него се покриват пъдпъдъците. Съдът се слага за 8 минути в загрята на 220 градуса фурна. Изважда се, пъдпъдъците се заливат с бульона и се пекат още 15 минути.

Заливат се с виното, фурната се изключва, но тавата се оставя вътре за 10 минути. Вади се и пъдпъдъците се сервират веднага.подобни рецепти тук
0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар