Яхния с нахут

02/04/2011
"Колко от вас са опитвали яхния с нахут?"
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции4-5
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо23 677
  • Преглеждания за месеца187
  • Преглеждания за седмицата63
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг4.4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • нахут - 1, 5 ч.ч.
  • лук - 1/2 глава кромид
  • моркови - 2 броя
  • картофи - 2 броя
  • гъби - 3 - 4 броя
  • брашно - 3 - 4 с.л.
  • масло - 2 - 3 с.л.
  • бульон - 2 ч.ч. зеленчуков
  • сол
  • черен пипер
  • карамфил - 1/2 к.л. счукан
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нахутът се накисва във вода от предната вечер. Сварява се на следващия ден, докато омекне, след което се отцежда и се оставя настрана. В останалата вода се разтваря зеленчуковия бульон.

Лукът се нарязва и се задушава в малко мазнина. Добавят се и нарязаните моркови и гъби. Картофите се обелват и нарязват на малки парчета.

В отделен съд се загрява маслото и се размива с брашното. Добавя се бульонът и се бърка енергично. Сипват се запържените зеленчуци, нахутът и картофите.

Ястието се овкусява с подправки, а при нужда се долива още малко вода. Оставя се да къкри на бавен огън за около 20-25 минути, като от време на време се бърка.подобни рецепти тук
5 9
4 2
3 2
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

maria
maria
12.09.2015 22:15
Страхотно стана , мерси за рецептата и у нас всички я харесаха !
0
0
Евгени
Евгени
28.08.2012 19:14
Защо ли ? Защото и децата ни го изядоха с удоволствие .
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв