Яхния с нахут

02/04/2011
Ефросияот ЕфросияНовак / Автор
"Колко от вас са опитвали яхния с нахут?"
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции4-5
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо22 103
  • Преглеждания за месеца189
  • Преглеждания за седмицата39
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг4,2 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нахутът се накисва във вода от предната вечер. Сварява се на следващия ден, докато омекне, след което се отцежда и се оставя настрана. В останалата вода се разтваря зеленчуковия бульон.

Лукът се нарязва и се задушава в малко мазнина. Добавят се и нарязаните моркови и гъби. Картофите се обелват и нарязват на малки парчета.

В отделен съд се загрява маслото и се размива с брашното. Добавя се бульонът и се бърка енергично. Сипват се запържените зеленчуци, нахутът и картофите.

Ястието се овкусява с подправки, а при нужда се долива още малко вода. Оставя се да къкри на бавен огън за около 20-25 минути, като от време на време се бърка.подобни рецепти тук
5 9
4 1
3 2
2 2
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

maria
maria
12.09.2015 22:15
Страхотно стана , мерси за рецептата и у нас всички я харесаха !
0
0
Евгени
Евгени
28.08.2012 19:14
Защо ли ? Защото и децата ни го изядоха с удоволствие .
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв