Крехко телешко бонфиле със сос и зеленчуци

12/11/2016
Севда Андрееваот Севда АндрееваНовак / Автор
"Как предпочитате телешкото месо - реър, медиум или ... всякак?"
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 912
  • Преглеждания за месеца106
  • Преглеждания за седмицата49
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Овкусяваме месото със сол и черен пипер.

В тефлонов тиган върху котлона загряваме зехтина.

Слагаме месото и го запържваме от всички страни, за да се зачерви, като добавяме и ситно нарязаните лук и чесън.

Преместваме месото в тава и го печем във фурна на 220 градуса за около 45 минути, като от време на време заливаме със соса, който се е получил при печенето.

След като го опечем, го завиваме в алуминиево фолио и го оставяме във фурната на топло.

Към мазнината от пърженето на месото добавяме телешкия бульон и оставяме сместа да заври върху котлона.

Отделяме една част от нея, а в останалата прибавяме готварската сметана, черния пипер, рендосаното индийско орехче и захарта.

След като заври отново, малко по малко прибавяме маслото, предварително разбъркано с брашното.

Измиваме и изчистваме зеленчуците, морковите и тиквичките режем на дълги ивици, праз лука - на парчета с дължина 10 см, които после също режем на ивици.

Слагаме зеленчуците в дълбок съд върху котлона и ги заливаме с отделения бульон, овкусяваме ги със сол, черен пипер и ги оставяме да се задушат на много слаб огън за 7 минути.

Отваряме завитото във фолио месо и събрания в него бульон прибавяме към соса.

Режем месото на ивици с дебелина 1 см.

Подреждаме в сервизна чиния и около него нареждаме задушените зеленчуци.

Заливаме с приготвения сос.подобни рецепти тук
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар