Черен дроб с бяло вино и лук

09/02/2016
Севда Андрееваот Севда АндрееваНовак / Автор
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо567
  • Преглеждания за месеца28
  • Преглеждания за седмицата10
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

  • лук – 500 г
  • масло – 100 г
  • черен дроб – 800 г, телешки
  • магданоз – 2 връзки
  • лимонов сок – 4 с.л.
  • бяло вино – 125 мл, сухо
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Задушаваме нарязания лук в половината от маслото до златисто.

Почистваме, измиваме и подсушаваме черния дроб и го нарязваме първо на тънки филийки, а после на тънки ивици.

Изпържваме го без сол в останалото масло.

Изваждаме го от тигана и подправяме с черен пипер, сол и лимонов сок.

В загрят тиган изливаме 100 мл вино и в него веднага пускаме черния дроб и лука, разбъркваме.

Доливаме останалото вино и поръсваме с нарязания магданоз.

Сервираме с картофено пюре.подобни рецепти тук
0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар