Печени пилешки бутчета със зеленчуков сос

02/04/2011
Ефросия
отЕфросияДжедай301
"Уж всички сме яли печени пилешки бутчета, но с този зеленчуков сос са направо фантастични "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции6
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо8 106
  • Преглеждания за месеца30
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Овкусете пилешките бутчета със сол, черен пипер и малко червен пипер и ги сложете в намазнена тава с 1 к.ч. гореща вода. Покрийте тавата с фолио и ги изпечете. Накрая махнете фолиото и ги допечете до лек загар.

Нарежете лука на ситно, надробете на малки парченца карфиола и чушките. Загрейте в съд мазнина и задушете първо лука, а след това чушките и карфиола. В отделна тенджерка разтопете маслото и запържете брашното в него. Веднага изсипете пилешкия бульон, разтворен в 500 мл гореща вода.

При непрекъснато бъркане добавете доматеното пюре, по 1 к.л. сол, червен пипер, 2 щипки черен пипер, индийското орехче и карамфилчетата. Разбъркайте и изсипете зеленчуците. Оставете соса да къкри за 5-6 минути и махнете от котлона.

Сервирайте пилешките бутчета, поляти със зеленчуковия сос.подобни рецепти тук

Рейтинг

5 3
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар