Диви гълъби във френски винен сос

30/09/2016
Марина Нордот Марина НордНовак / Автор
"Не сте опитвали досега гълъби? Опитайте ги, но по нашата рецепта и ни кажете как ви харесаха "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо177
  • Преглеждания за месеца12
  • Преглеждания за седмицата7
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Гълъбите се почистват и се запичат на скара от всички страни, докато месото омекне напълно, като от време на време се обръщат.

В тавичка, намазана със зехтин, се слагат гълъбите.

Приготвя се сос, като в половината масло се запържва брашното, добавя се лимоновият сок, виното, бульонът, солта, мащерката и босилекът и се кипва. Сваля се от котлона и с този сос се заливат гълъбите.

Поръсват се с настърган кашкавал и отгоре се слага останалото масло, което е разтопено предварително. Ястието се пече до образуването на златиста коричка.подобни рецепти тук
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар