Печени пилешки бутчета в марината

02/04/2011
Ефросияот ЕфросияНовак / Автор
"Значи, първо мариновате бутчетата, после ги изпичате до готовност, а най-накрая ни викате, за да си похапнем сладко "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции4
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо25 279
  • Преглеждания за месеца382
  • Преглеждания за седмицата18
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4,9 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • пилешко месо - 4 броя пилешки бутчета
  • олио - 8 с.л.
  • соев сос - 2 с.л.
  • бира - 4 с.л.
  • лимони - сокът от 2 цитруса
  • босилек - 1 с.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете пилешкото. Пригответе марината от всички изброени продукти и накиснете бутчетата покрийте ги с кърпа и ги сложете да престоят в хладилник за около 2 часа. Периодично ги обръщайте, за да се овкусят от двете страни.

След това може да изпечете бутчетата на скара или във фурната. Печете ги в йенска тенджерка на 200 градуса за около 50 минути, като ги залейте с част от маринатата.

По време на печене ги поливайте с нея с помощта на лъжица.подобни рецепти тук
5 9
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Виктория
Виктория
14.12.2015 14:48
Страхотни са! :)
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв