Баварска салата с колбаси и лук

15/12/2012
от РадаНовак
"Дали баварците разбират от салати, които са добри за фигурата? Не! Но разбират от салати, с които се пие и бира, и вино и ракия "
  • Приготвяне
  • Общо
  • Порции4-6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо5 675
  • Преглеждания за месеца87
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.9 от 5

Необходими Съставки

  • картофи - 800 г сварени
  • колбас – пушен 350 гр.
  • кашкавал – 200 гр.
  • лук – 4 глави
  • майонеза – 4 с. л.
  • сметана – 4 с. л.
  • кисели краставички – 4 бр.
  • оцет – 1 ч. л.
  • зелен лук
  • магданоз
  • бял пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Колбасът се нарязва на лентички, кашкавалът – на кубчета, червения лук – на тънки пръстенчета, а краставичките – на ивици. Картофите се нарязват на кубчета.

Майонезата се разбива на пяна със сметаната, оцета и се подправя със сол и смления бял пипер.

Съставките се слагат в дълбока купа, добавят се нарязания на дребно пресен лук и по - едро нарязаният магданоз. Заливат се със соса и се разбъркват.

Салатата се оставя да престои 15 мин. след което се поднася украсена по желание.

подобни рецепти тук
5 8
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар