Индийски питки Наан

27/04/2011
Ефросияот ЕфросияНовак / Автор
"Традиционнен индийски хляб, много вкусен и ароматен, подходящ за всяка индийска яхния!"
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции6 бр.
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо14 539
  • Преглеждания за месеца93
  • Преглеждания за седмицата4
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4,6 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Размийте маята с прясното мляко, добавете захарта и оставете да шупне за около 10-15 минути. Пресейте брашното в дълбока купа и в средата направете кладенец. Добавят се разтопеното масло, солта, разбитото яйце, маята и киселото мляко и се замесва меко тесто.

При нужда добавете още малко брашно. Прехвърлете тестото върху леко набрашнена повърхност и месете 5 минути. Връща се в купата, покрива се с кърпа и се оставя да втаса за около 2 часа - до удвояване на обема.

Премесете тестото отново и направете 6 топки. Те се разточват до получаване на плоски питки с дебелина около половин сантиметър. Загрейте масло в тиган и изпържете до готовност питките Наан от двете страни. Още топли ги намажете с масло.

Може да изпечете питките и във фурна, загрята на около 220 градуса. Всяка питка се поставя в намазнена хартия за печене в тава. Питките се намазват с масло и се пекат около 8 минути, като се обръщат и пак се мажат с масло.
подобни рецепти тук
5 6
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Джемиле Чешлиева
Индийците имат едни стрънни имена на ястията. Досега не съм пробвала индийска кухня.
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв