Гъбена яхния

05/04/2011
Ефросия
отЕфросияДжедай301
"Гъбена яхния, която обаче приготвяйте само с пресни гъби от сигурен източник!"
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции2-3
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо16 464
  • Преглеждания за месеца63
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4.4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете гъбите, нарежете ги и ги сварете в подсолена вода заедно с настърганите на ренде моркови, нарязаната глава лук и зърната черен пипер. Бульонът на сварените зеленчуци се отделя, махат се зърната черен пипер.

В отделен съд се запържват 3 равни лъжици брашно заедно с маслото и се разрежда на умерено гъст сос с гъбения бульон. Прибавете 2 яйца, разбити с киселото мляко, както и отцедените гъби, лук и моркови.

Оставете ястието да ври на умерен огън за още 4 минути, като непрекъснато бъркате, за да не се пресекат яйцата.подобни рецепти тук

Рейтинг

5 7
4 3
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар