Гъбена яхния

05/04/2011
"Гъбена яхния, която обаче приготвяйте само с пресни гъби от сигурен източник!"
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции2-3
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо15 490
  • Преглеждания за месеца76
  • Преглеждания за седмицата21
  • Рейтинг4.4 от 5

Необходими Съставки

  • гъби - 300 г пресни
  • моркови - 2 броя
  • лук - 1 глава
  • черен пипер - 15 зърна
  • брашно - 3 с.л.
  • масло - 4 - 5 с.л.
  • яйца - 2 броя
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете гъбите, нарежете ги и ги сварете в подсолена вода заедно с настърганите на ренде моркови, нарязаната глава лук и зърната черен пипер. Бульонът на сварените зеленчуци се отделя, махат се зърната черен пипер.

В отделен съд се запържват 3 равни лъжици брашно заедно с маслото и се разрежда на умерено гъст сос с гъбения бульон. Прибавете 2 яйца, разбити с киселото мляко, както и отцедените гъби, лук и моркови.

Оставете ястието да ври на умерен огън за още 4 минути, като непрекъснато бъркате, за да не се пресекат яйцата.подобни рецепти тук
5 7
4 3
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар