Зрял фасул в гювече
02/04/2011

Снимка: ezine.bg
Добави снимка+3 точки
отЕфросияДжедай301
"Щастието е в простите радости - вкусните ястия, добрите приятели и любимите хора "
- Приготвяне
- Готвене
- Общо
- Порции2-3
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
Необходими Съставки
- боб - 2 ч.ч. зрял фасул
- праз - 3 стръка
- олио - 1 ч.ч.
- сол
- черен пипер
- маслини - 10 броя, без костилки
- червен пипер - 1 ч.л.
Начин на приготвяне
Сварете фасула във вода. Изчистете и нарежете праза и го запържете в 5-6 с.л. олио. Овкусете го със сол и черен пипер. Разпределете в гювечета половината зрял фасул, а отгоре разпределете праза.
Във всяко гювеч сложете по 3-4 нарязани маслини и покрийте с останалия фасул. Залейте гювечетата с малко от бульона на боба и запържения в 1 к.ч. олио червен пипер.
Гювечетата се пекат около 40 минути на силна фурна.
Прекрасно постно ястие за Великденските пости!подобни рецепти тук
Във всяко гювеч сложете по 3-4 нарязани маслини и покрийте с останалия фасул. Залейте гювечетата с малко от бульона на боба и запържения в 1 к.ч. олио червен пипер.
Гювечетата се пекат около 40 минути на силна фурна.
Прекрасно постно ястие за Великденските пости!подобни рецепти тук