Ezine.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Тесто»Маслено тесто за пай

Маслено тесто за пай

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k3k3213k
Маслено тесто за пай1 / 2
05/05/2011
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
35 мин.
"Знаете ли как да приготвите перфектния пай? Започнете от тестото"

Необходими Продукти

  • брашно - 2 ч.ч.
  • яйца - 1 брой
  • масло - 100 г краве
  • захар - 1/4 ч.ч.
  • ванилия - 2 пакетчета
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Брашното и захарта се смесват и се добавя маслото, яйцето и ванилията. Сместа се бърка, докато стане на трохи. Меси се до получаване на гладко тесто, като при нужда се добавят 1-2 с.л. вода.

Готовото маслено тесто за пай се оформя в топка, увива се в фолио и се оставя да почине в хладилник за 15-20 минути.

След това тестото се разточва върху гладка повърхност и се изрязва равен кръг. Фурната се загрява до 190 градуса. Готовото тесто се измества внимателно в кръгла форма за печене и се притиска леко към дъното и стените.

С помощта на вилица масленото тесто се надупчва леко и се покрива с намазнена хартия за печене. Върху хартията се нахвърлят зърна боб. Слага се да се пече 10–15 минути до лек загар.

Рейтинг

4.7
512
43
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Ирина Андреева Jolie
Ирина Андреева Jolie
Много често го приготвям :)
08.01.2016 01:31
1
м.христова
м.христова
По всяка вероятност в описанието е допусната грешка и вместо ванилия е написано бакпулвер.
30.06.2013 17:04
2
2
Дани
Дани
В тестото за пай наистина не се слага бакпулвер. Виждам, обаче, че в продуктите, които си дала няма бакпулвер. Дали в начина на приготвяне си допуснала грешка? Моля, да напишеш като коментар коректния начин за приготвяне или поне къде има допусната грешка!
21.04.2013 14:16
2
4
Пайката
Пайката
Не бива да има бакпулвер!!!!!! Ще се надигне и ще се развали
02.04.2013 09:55
3
пай
пай
В тестото за пай не трябва да се слага бакпулвер. То не трябва да бухва и точно за това преди печене се дупчи с вилица и се слагат зърната боб.
08.09.2012 01:55
2