Чеснови зеленчуци по китайски

01/10/2016
Севда Андрееваот Севда АндрееваНовак / Автор
"Хрупкави зеленчуци с много чесън - ястие, което хапваме с удоволствие, когато не сме на работа "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции5
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 690
  • Преглеждания за месеца42
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • месо – 50 г, (пилешко, телешко или кайма)
  • лук – 4 - 5 глави
  • гъби – 400 г, по избор
  • моркови – 3 бр.
  • краставица – 1 бр.
  • чушки – 3 - 4 бр., разноцветни
  • пресен лук – ½ връзка
  • чесън - 1 глава
  • соев сос – 2 с.л.
  • лют пипер – на вкус
  • масло – 35 г
  • нишесте – 2 с.л.
  • оцет – 1 с.л.
  • олио - 30 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме поотделно в купички на ситно месото, лука, гъбите, чушките и пресния лук, а краставиците и морковите настъргваме.

В голям тефлонов тиган запържваме нарязания лук, след това прибавяме и нарязаните гъби.

Изваждаме ги и в същата мазнина запържваме морковите.

Вадим зеленчуците в отделна купа и оставяме настрани.

В същата мазнина запържваме месото със соевия сос и лют пипер.

Прибавяме 1 глава обелен и счукан чесън, като разбъркваме добре.

Добавяме маслото, нишестето размито с малко вода и оцета.

Връщаме зеленчуците, разбъркваме и сервираме с ориз.подобни рецепти тук
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар