Пикантен доматен кускус

15/01/2016
Севда Андреева
отСевда АндрееваМастър Шеф10686
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо242
  • Преглеждания за месеца10
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

  • кускус – 250 г, ситен
  • лук – 2 глави
  • чесън – 4 - 5 скилидки
  • доматена салца – 1 с.л.
  • магданоз – ½ връзка
  • зехтин – 4 с.л.
  • кимион - 1 ч.л.
  • лют пипер - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • сол – 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Заливаме кускуса с 250 мл гореща посолена вода и разбъркваме, оставяме да набухне.

Нарязваме лука и чесъна и ги запържваме в тефлонов тиган с 2 с.л. зехтин.

Добавяме доматената салца и 100 мл вода, разбъркваме и сипваме при кускуса.

В тигана сипваме останалия зехтин и връщаме в него сместа.

Натискаме с лъжица и подравняваме.

Пържим 10—15 минути и внимателно обръщаме в голяма чиния, като трябва да получим лек загар.подобни рецепти тук
0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар