Сладкиш Шарлота

15/01/2016
Севда Андрееваот Севда АндрееваНовак / Автор
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо981
  • Преглеждания за месеца24
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

  • бишкоти – 25 бр.
  • ягоди – 500 г
  • лимони – 1 бр.
  • желатин – 1 пакетче
  • прясно мляко – 500 мл
  • захар – 300 г
  • жълтъци – 8 бр.
  • сметана – 500 мл, течна
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накисваме желатина в чаша студена вода. Сваряваме млякото.

Разбиваме жълтъците с 250 г захар и към тях на тънка струйка сипваме млякото, като разбиваме енергично, за да не се сготвят яйцата.

Слагаме на слаб огън и бъркаме непрекъснато с дървена лъжица, докато сместа започне да остава по лъжицата.

Добавяме желатина, разбъркваме и оставяме да се охлади.

Разбиваме сметаната с 50 г захар и я добавяме към охладения сварен крем.

Изстискваме лимона и към него добавяме малко вода и захар.

В този сироп потапяме бишкотите, една по една, без да ги оставяме да омекнат.

Редим ги в тортена форма, като с част от тях тапицираме стените ѝ.

Измиваме ягодите и ги нарязваме по дължина.

Сипваме ги в крема и обръщаме в тортената форма, като притискаме леко отгоре.

Покриваме с останалите бишкоти и слагаме в хладилника за 5-6 часа.

Преди да сервираме, изваждаме от формата и украсяваме с пресни ягоди.подобни рецепти тук
0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар