Свинско с праз, гъби и кисели краставички

26/09/2016
Севда Андрееваот Севда АндрееваНовак / Автор
"Царско ястие, която обикновено гарнираме с картофено пюре, но се случва да си го хапнем и така "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 380
  • Преглеждания за месеца13
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

  • свинско месо – 800 г шарено
  • праз - 5 - 6 стръка
  • гъби – 400 г
  • кисели краставички – 3 - 4 бр.
  • доматен сок – 1 ч.ч.
  • олио - ½ ч.ч.
  • бяло вино – 1 ч.ч.
  • сол - на вкус
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме месото на хапки и го запържваме до златисто в горещо олио.

Прибавяме нарязаните гъби и праза и доливаме чаша вода и захлупваме с капак.

Когато продуктите омекнат, махаме капака и оставяме водата да изври.

Сипваме доматите и червения пипер и разбъркваме добре.

Прибавяме солта, черния пипер и киселите краставички, нарязани на кубчета, заливаме с бялото вино и ако е необходимо се долива топла вода.

Оставяме да ври на слаб огън 30 минути.подобни рецепти тук
0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар