Свинско с праз, гъби и кисели краставички
26/09/2016

Снимка: ezine.bg
Добави снимка+3 точки
отСевда АндрееваДжедай10686
"Царско ястие, която обикновено гарнираме с картофено пюре, но се случва да си го хапнем и така "
- Приготвяне
- Готвене
- Общо
- Порции6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
Необходими Съставки
- свинско месо - 800 г шарено
- праз - 5 - 6 стръка
- гъби - 400 г
- кисели краставички - 3 - 4 бр.
- доматен сок - 1 ч.ч.
- олио - ½ ч.ч.
- бяло вино - 1 ч.ч.
- сол - на вкус
- червен пипер - 1 ч.л.
- черен пипер - на вкус
Начин на приготвяне
Нарязваме месото на хапки и го запържваме до златисто в горещо олио.
Прибавяме нарязаните гъби и праза и доливаме чаша вода и захлупваме с капак.
Когато продуктите омекнат, махаме капака и оставяме водата да изври.
Сипваме доматите и червения пипер и разбъркваме добре.
Прибавяме солта, черния пипер и киселите краставички, нарязани на кубчета, заливаме с бялото вино и ако е необходимо се долива топла вода.
Оставяме да ври на слаб огън 30 минути.подобни рецепти тук
Прибавяме нарязаните гъби и праза и доливаме чаша вода и захлупваме с капак.
Когато продуктите омекнат, махаме капака и оставяме водата да изври.
Сипваме доматите и червения пипер и разбъркваме добре.
Прибавяме солта, черния пипер и киселите краставички, нарязани на кубчета, заливаме с бялото вино и ако е необходимо се долива топла вода.
Оставяме да ври на слаб огън 30 минути.подобни рецепти тук