Яйца Санта Фе

01/04/2011
"И ние не знаем защо тези яйца се наричат Санта Фе, но знаем, че са изключително вкусни и това ни стига "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции3-4
Сготви+1 точки
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо76 709
  • Преглеждания за месеца51
  • Преглеждания за седмицата10
  • Коментирана5 пъти
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

  • яйца - 8 големи, пресни
  • люти чушки - 1 зелена
  • прясно мляко - 1/2 ч.ч.
  • сирене - 1 чаена чаша настъргано Чедър
  • сол - на вкус
  • червен пипер - 2 - 3 щипки
  • босилек - пресен, няколко листа
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете лютата чушка от семките. Всички съставки за яйца Санта Фе се слагат в блендер и се пасират на ниска степен в продължение на минута.

Така приготвената смес се изсипва в леко намазнена тефлонова тава. Ястието се пече около 1 час в предварително загрята слаба фурна (на около 150-160 градуса). Поднася се топло.подобни рецепти тук
5 4
4 4
3 2
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (5)

Monika Ivanova
Monika Ivanova
06.05.2016 08:01
не може ли същото нещо след като се пасира на тиган и да стане за 5 мин
4
2
Черната Перла
Черната Перла
13.03.2015 17:07
Как 1 час той боба се вари толкова и е готов
4
2
Сияна
Сияна
03.09.2013 16:16
Само ми обяснете, как ври мляко с яйца на 180 градуса 1 час (защото то ще си ври във фурната)!!!! Крем карамела е подобна смес, само че със захар, пече се бавно, но на ВОДНА БАНЯ и не на 180 градуса! 180 градуса НЕ Е СЛАБА ФУРНА. Това нещо след 1 час ще е навсякъде другаде из печката, но не и в тавата, ако въобще остане нещо след 1 час врене и кипене.
9
1
Никола Йорданов
Никола Йорданов
27.12.2014 14:57
Ами най-вероятно това са градуси по фаренхайт и отговарят на около 82 градуса по целзии
6
1

Виж всички коментари или напиши такъв