Свинско месо със зеленчуци в сладко-кисел сос

14/01/2016
Севда Андреева
отСевда АндрееваДжедай10686
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 821
  • Преглеждания за месеца39
  • Преглеждания за седмицата8
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме месото на по едри парчете, начукваме го и след това го нарязваме по на ситно.

Разбиваме белтъка, виното, солта, 1 с.л. олио, месото и 2 с.л. нишесте.

В дълбок тиган сгорещяваме 2 ч.л. олио, когато започне да пуши прибавяме на части месото.

Пържим 3 минути и изваждаме в отделна чиния да се отцеди от мазнината.

Слагаме тигана на котлона и доливаме останалото олио.

В него запържваме наситнения лук, прибавяме доматеното пюре, соевия сос, анасоновите зърна и запърженото вече месо, като разбъркваме добре.

Преди да свалим от огъня, прибавяме нарязаните на ленти чушка и морков и поръсваме със захар.

Размиваме 2 с.л. нишесте в малко вода и заливаме ястието, разбъркваме го и го сервираме горещо с варен ориз.
подобни рецепти тук

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар