Мариновани пилешки пържоли с бяло вино

07/05/2011
Роси Трифоноваот Роси ТрифоноваНовак / Автор
"Знаете ли тайната на вкусните и сочни пилешки пържоли? Вижте тук"
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции4
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо58 197
  • Преглеждания за месеца187
  • Преглеждания за седмицата6
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4,4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • пилешко месо - 4 пържоли
  • лук - 1 глава
  • чили - 1 ч.л.
  • соев сос - 1 ч.л.
  • бяло вино - 1/2 ч.ч.
  • оцет - 2 с.л. балсамов
  • олио - 4 с.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешките пържоли се начукват съвсем леко, колкото да се оформят. Приготвя се маринатата от бялото вино, чилито, соевия сос, оцета олиото и подправките. Разбърква се и се добавя нарязана на полумесеци глава в лук.

В тази марината се накисват пилешките пържоли за половин час. След това се отцеждат леко и се изпичат на грил или барбекю.

Поднасят се с гарнитура от картофи и зеленчуци.подобни рецепти тук
5 8
4 7
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Eli
Eli
03.03.2012 20:17
Пробвахме ги стават много хубави
2
0

Виж всички коментари или напиши такъв