Печено пиле в глинен гювеч

07/04/2016
Анонимен
отАнонименДжедай10686
"Имате пиле в хладилника, гювечът в шкафа ви не помни откога не се е разгорещявал, а ние имаме перфектната рецепта "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции6
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо15 753
  • Преглеждания за месеца149
  • Преглеждания за седмицата69
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • пиле - 1 бр.
  • лук - 1 кг
  • моркови - 3 бр.
  • олио - 50 мл
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелваме лука и го нарязваме на кръгчета.

Задушаваме го с олиото и малко вода, докато пожълтее.

Нарязваме пилето на порции и го сваряваме в малко вода до полуготовност.

Поставяме парчета върху лука в глинен гювеч, прибавяме нарязаните на кръгчета моркови и заливаме с бульона от варенето на пилето.

Печем ястието докато изври бульонът.подобни рецепти тук
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар