Торта Бразилейро

14/01/2016
Севда Андреева
отСевда АндрееваМастър Шеф10686
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции12 парчета
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 232
  • Преглеждания за месеца12
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

  • За блатовете
  • яйца – 12 бр.
  • захар – 3 ч.ч.
  • брашно – 4 ч.ч.
  • кафе – 3 ч.л.
  • шоколадова есенция – 1 бр.
  • За сиропа
  • захар – 2 ч.ч.
  • вода – 3 ч.ч.
  • ванилия – 1 бр.
  • За крема
  • сметана - 0.5 л, течна
  • захар – 1 ч.ч.
  • ванилия – 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбиваме яйцата със захарта около 20 мин., прибавяме брашното, кафето и есенцията, като не спираме да бъркаме.

Изсипваме сместа на три пъти в тортена форма и изпичаме три блата на умерена фурна.

Сваряваме продуктите за сиропа и го охлаждаме.

С миксер разбиваме сметаната и захарта от продуктите за крема.

Поставяме в подходящ поднос първия блат.

Сиропираме с 1/3 от предварително сварения и изстуден сироп и намазваме с 1/3 от крема.

Поставяме втория блат, притискаме и повтаряме.

Накрая се поставя третият блат.

Отгоре украсяваме по желание с шоколадов кувертюр или сметана.подобни рецепти тук
0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар