Ароматен хляб с орехи

29/09/2016
Севда Андреева
отСевда АндрееваМастър Шеф10686
"Ореховите ядки и подправките придават уникален аромат на този хляб. Аромат, който дълго няма да забравите "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции5
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо247
  • Преглеждания за месеца10
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

  • брашно от лимец - 150 г
  • пълнозърнесто брашно - 150 г
  • тиквени семки - 2 с.л.
  • сушени домати - 4 бр.
  • орехи - 3 с.л. счукани
  • овесено брашно - 4 с.л.
  • ленено брашно - 1 с.л.
  • кимион - 1/2 ч.л.
  • чесън - 3 скилидки
  • маслини - 10 бр. без костилки
  • зехтин - 3 с.л.
  • босилек - 1 щипка
  • сода - 1 ч.л.
  • оцет - 1 ч.л.
  • олио - ½ к.ч.
  • топла вода - 1/2 ч.ч. за омесване на тестото
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа смесваме всички брашна и ги пресяваме. Гасим содата в оцета.

Правим кладенче в пресятото брашно и в него изсипваме загасената сода. Нарязваме на ситно доматите, маслините и ги добавяме към брашното.

Слагаме орехите, кимиона, босилека, тиквените семки, накълцания на ситно чесън и мазнината. Разбъркваме и сипваме водата като замесваме тесто за питка.

В тава, намазана с мазнина оставяме питката и с вилица набождаме на няколко места.

Оставяме я за 20 минути. Печем в предварително загрята фурна на 180 градуса за 30 минути.подобни рецепти тук
0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар