Сотирани патешки дреболии

01/04/2011
Ефросия
отЕфросияМастър Шеф30
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 966
  • Преглеждания за месеца29
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4.2 от 5

Необходими Съставки

  • патешко месо - около 1 кг дреболии - дробчета, сърца
  • телешки мозък - 200 г, може и свински
  • масло - 125 г
  • гъби - 1/2 кг
  • бекон - 100 г
  • червено вино - 1 ч.ч.
  • сол
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Телешкият мозък се сварява предварително в подсолена вода. Патешките дреболии се измиват и се нарязват на дълги парченца. Запържват се в маслото и се добавят нарязаните гъби, мозък нарязаният на едро бекон.

Когато всичко се задуши, ястието се залива с виното, подправя се със сол, черен пипер. Вари се на слаб огън, като се долива с малко гореща вода, за да се избегне загарянето.

Патешките дреболии се поднасят с гарнитура по избор.подобни рецепти тук
5 3
4 1
3 0
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар